Nyheter

Varme­pumpe­rekord på Helgeland

PTG-Helgeland-Runar-Joergensen_web

Runar Jørgensen, avdelings­leder varme­pumpe­av­de­lingen PTG Helgeland, selger varme­pumper som aldri før. Foto: PTG

Det tar av på varme­pumpe­fronten på Helgeland. Med godt over 500 monterte varme­pumper så langt i år, ligger PTG Helgeland godt i rute til å slå den sensa­sjo­nelle rekorden som ble satt i 2021 med 700 luft-til-luft varme­pumper til privat­mar­kedet. Bare mandag 31. oktober alene ble det montert 9 nye varme­pumper i regionen som totalt har cirka 34.000 husstander. 

- Å erstatte gamle parafin­ovner og vedfyring med luft-til-luft varme­pumper er det grønne skiftet i praksis, uttaler Johan Lindseth som er Adm leder ved PTG Helgeland.

PTG Helgeland gikk inn i året med to varme­pumpe­mon­tører, men avslutter 2022 med fire rendyrkede varme­pumpe­mon­tører. Tre i Mosjøen og en i Mo i Rana. Varme­pumpe­av­de­lingen i Mosjøen ledes av Runar Jørgensen som har montert varme­pumper siden 2007. Han er dermed sannsyn­ligvis en av Nord-Europas mest erfarne varme­pumpe­mon­tører, og definitivt PTGs mest drevne mann innenfor segmentet.

- Vi selger unna som hakka møkk, og kunne solgt enda mer om vi var flere. For kundene er det ønsket om å redusere eget strøm­forbruk kombinert med lettvinthet og økt komfort som er i fokus når de velger varme­pumper. Samtidig er dette et godt bidrag til miljøet, forteller Jørgensen.

Varme­pumpe­montør Adrian Haugen monterer varme­pumper i all slags vær. Foto: PTG

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.