Nyheter

PTG leverer kulde til fremtids­rettet fiskerisatsing

Blatt-bygg_Nord-Universitet_Hovedinngang-web

Med Blått bygg skal Nord univer­sitet gi forskning og utdanning på høyt nasjonalt og inter­na­sjonalt nivå. Foto: Nord universitet.

Når Nord Univer­sitet i 2024 åpner sitt nye «Blått Bygg» for forskning, utdanning og utvikling innen fiskerifag, er det PTG som har sørget for riktig temperatur.

«Blått bygg» skal huse moderne labora­torier, foreles­nings­saler og kontorer for fakultet for biovi­tenskap og akvakultur. Det 8400 m² store bygget tar mål av seg å legge til rette for at forskere, studenter og næringsliv skal kunne finne de bærekraftige løsningene verden trenger.

Et av tilskuddene er et fryserom som holder minus 40 grader slik at studentene kan teste lagring og kvalitet på sjømat. PTG er leverandør av klima­an­legget til bygget. Leveransen består av to propan-chillers kjøle­anlegg, en propan væske-til-vann bergvarme­pumpe som henter ren solenergi som er lagret under bakken og et miljø­vennlig CO2 kuldeanlegg.

- Dette er en god utvikling i en miljø­riktig retning. Arbeidet starter opp i januar, og forventes ferdig­stilt høsten 2023, forteller Mikael Andersen i PTG Multi Kulde AS.

PTG Multi Kulde i Bodø er fornøyd med å kunne ta univer­si­tetet i en miljø­riktig retning. Fra venstre: Mikael Andersen og daglig leder Odd Eirik Nikolaisen. Foto: PTG

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.