Nyheter

PTG leverer RSW-systemer for brønn­båt­serie til Dess Aquaculture Shipping

Skjermbilde-Aqua

Tidligere i år ble den nye brønn­båten «Aqua Skilsøy» overlevert fra Sefine Shipyard til rederiet DESS Aquaculture Shipping som holder til i Grimstad.

«Aqua Skilsøy» er den tredje i en serie på seks som får levert bærekraftige RSW-systemer (Refri­ge­rated Sea Water) fra PTG Frionordica.

Tolv RSW-systemer til sammen
PTG Frionordica skal levere til sammen tolv RSW-systemer (1750kW) til de nye skipene. Fra før har «Aqua Spa» og «Aqua Maløy» fått installert to anlegg hver.

De diesele­lekt­riske brønn­båtene til Dess Aquaculture er 84 meter lange og har en tankka­pa­sitet på 3900 kubikk. De har høy kapasitet for vannbe­handling, og er forberedt for nye metoder innen bekjem­pelse av lus og sykdom.

Rederiet har utviklet brønn­båt­kon­septet sammen med Salt Ship Design, det tyrkiske bygge­verftet og Cflow.

Naturlige kulde­medier
RSW-anleggene er utstyrt med PTG Friologica kontroll- og alarm­sys­temer. PTG Frionordica RSW benytter det naturlige kulde­mediet ammoniakk (NH3), og leveres i standard­stør­relser mellom 350 og 2500 kW. Systemet har svært høy ytelse i forhold til strøm­forbruk, er plass­be­spa­rende og har lav kuldemediefylling.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.