Nyheter

RSW-system til skotsk brønnbåtrederi

Aas-mek

Foto: Aas Mek 

I vår ble brønn­båten «Marsali» levert fra Aas Mek til det skotske rederiet Migdale Transport Ltd. Fartøyet er utrustet med RSW-system fra PTG.

Det nye skipet er utstyrt spesielt for transport av smolt, og føring av levende fisk i lukket system. «Marsali» har en laste­ka­pa­sitet på 1500 kubikk­meter, og er 62 meter lang.

Lokal verdi­skaping
Aas Mek ligger i Vestnes kommune, like sør for Molde i Møre og Romsdal, og har spesia­lisert seg på design og bygging av brønn­båter. En rekke lokale under­le­ve­ran­dører har hatt oppdrag i forbin­delse med byggingen av «Marsali».

En av de lokale leveran­dørene til skipet er PTG Frionordica som holder til i Malme­fjorden litt lenger nord for Aas Mek. PTG har levert et RSW-anlegg (Refri­ge­rated Sea Water) med en ytelse på 1100 kW, som blant annet er utstyrt med PTG Friologica kontroll- og alarmsystemer.

Skal brukes til oppdrett i Skottland
Brønn­båten «Marsali» er kontrahert av rederiet Migdale Transport Ltd, som holder til i Bonar Bridge i Skottland. Rederiet driver med smolt­pro­duksjon, transport av levende fisk og brønnbåt-tjenester. I Skottland skal skipet arbeide for Cooke Aquacul­tures oppdretts­ak­ti­vitet i landet.

Dåpen av «Marsali» skulle etter planen holdes på Orknøyene i midten av mai, men ble utsatt inntil videre på grunn av koronapandemien.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.