Nyheter

Flere RSW-systemer til Sølvtrans og Aas Mek. Verksted fra PTG

BN-208-209-210-211-212-1920px

PTG Frionordica skal levere RSW-systemer med naturlige kulde­medier til tre nye brønn­båter som Aas Mek. Verksted skal bygge for Sølvtrans. PTG Frionordica har levert flere slike effektive systemer for nedkjøling av sjøvann og fisk til Sølvtrans og Aas Mek. Verksted tidligere.

De tre nye skipene til Sølvtrans er av verftets eget design type AAS 3002 ST, og skal leveres i løpet av 2022. Familie­verftet Aas Mek. Verksted, som holder til i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, er spesia­lisert på utvikling og bygging av brønn­båter, og tilbyr alt fra design, konstruksjon, nybygg og service.

Lokal verdi­skaping
PTG Frionordica holder til i Malme­fjorden utenfor Molde, så det er ikke lange avstanden RSW-systemene skal fraktes før de er klare til instal­lasjon ved verftet sør for Molde. Sølvtrans sitt hoved­kontor ligger i Ålesund, en times kjøretur fra verftet.

- Vi er svært stolte over at Aas Mek. Verksted igjen velger oss som leverandør til nybyggene til Sølvtrans. Dette ser vi på som en tillits­er­klæring og en bekref­telse på vår kvalitet. Sølvtrans er et av verdens største bønnbåt­rederi og vi er stolte over at de, sammen med Aas Mek. Verksted, ser på oss som en kvali­tets­le­ve­randør av RSW, sier salgs- og markeds­di­rektør for marine og industri i PTG, Ketil Røberg.

Perfekt tempe­ratur viktig for fisken
Brønn­båtene vil være om lag 77 meter lange, og vil være topp utstyrt for transport av levende fisk i åpent og lukket system med RSW-kjøling av sjøvannet om bord. Kapasi­teten vil være på 3000 m³, som tilsvarer rundt 400–500 tonn levende fisk.
RSW-systemer er komplette systemer for effektiv nedkjøling av sjøvann og fisk. Perfekt tempe­ratur er viktig for fiske­velferd og skånsom håndtering av fisken som skal fraktes levende fra sjø til land.

Hver av de tre nye brønn­båtene skal ha en PTG FrioNordica RSW med en effekt på 2100 kW. Disse bruker det naturlige kulde­mediet ammoniakk, er svært energi­ef­fektive, og er plass­be­spa­rende.
Alle PTGs FrioNordica RSW-anlegg benytter helsveiste titan varme­vekslere. Det gjør dem sikre for lekkasje, og PTG gir ti års korro­sjons­ga­ranti for deler som er i kontakt med sjøvann.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.