Nyheter

Du holder gryta varm

31387133541_f128e220c7_o

Har du også et forhold til Julegryta? Siden 1901 har den vært satt ut på gatehjørner og torg av Frelsesarmeen.

For mange byr den på julestemning og juletra­disjon, men for andre betyr den noe så viktig som mat, varme klær − og verdighet. Siden starten har det norske folk deltatt i dugnaden som gjør samfunnet vårt varmere, og forskjellene mindre.

Også i år har vi i PTG valgt å gi et bidrag til Frelses­ar­meens julegryte i stedet for julekort og julehilsen til våre kunder og samarbeidspartnere.

Takket være mange gavmilde mennesker, holdes Julegryta fortsatt varm over 220 steder i Norge i løpet av desember. Og heldigvis holdes også dugnads­ånden fortsatt godt i hevd, for til å stå ved julegrytene finner du mange som gjør en innsats.

Over 16 000 timers dugnad blir lagt ned av både ansatte og medlemmer i Frelses­armeen, samt frivillige, idrettslag, politikere og andre fantas­tiske ildsjeler som gjør det mulig å vokte grytene over alt.

Les mer om historien til julegryta her:

Gi håp i ei gryte

Her kan du også gi et bidrag.

Julegryta ble satt ut første gang i 1901 for å samle inn penger til mennesker som trengte en hånds­rekning. I vår tid trenger fortsatt mennesker din hjelp. Pengene du gir blir til mat, klær, fyringsved, fritids­tilbud, sosiale møteplasser og annen økonomisk hjelp. (Bildet er tatt av Anders Beer Wilse i 1910.)

Hvert år legges det ned over 16 000 dugnads­timer for å betjene julegrytene slik at de som gir får en takk. (Foto: Frelsesarmeen.)

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.