Nyheter

Sonja Henie ishall i Oslo

Vinterperspektiv-web-FIX-SONJA

Oslo kommune bygger ny isbane for kunstløp og ishockey ved Frogner­parken i Oslo. Den nye hallen som har fått navnet Sonja Henie ishall ligger i ett av byens mest besøkte områder, og som har stor kultur­his­torisk verdi. Det er lagt vekt på at hallkon­struk­sjonen skal passe inn i området, og at anlegget skal være miljøvennlig.

PTG leverer CO2 aggregat til Eptech Energi som er total­teknisk entreprenør.

CO2-anlegg skal kjøle ned ammoniakk-vann som sirku­lerer i isbanen, i tillegg til klima­kjøling og avfukting av ishallen. Overskudds­varmen i anlegget går til under­varme i isbanen, oppvarming av bygget og av tappevann. I tillegg skal overskudds­varmen på sommerstid levere varme til Frogner­badet som ligger like ved.

Hallen har fått navn etter kunst­løper Sonja Henie som vokste opp på Frogner plass, og som hadde Frogner stadion som sin trenings­arena. Sonja Henie vant sitt første verdens­mes­terskap i 1927 som 14-åring, og hun vant OL tre ganger på rad i 1928, 1932 og 1936.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.