Nyheter

RSW fra PTG på Helge Gåsø sin nye brønnbåt «Njord Pioner»

Njord-Pioner_Cflow

Brønn­båten «Njord Pioner» klargjøres ved Cflow sitt anlegg i Langevåg i Sula kommune. Foto: Cflow

PTG har levert 2 RSW-anlegg (Refri­ge­rated Sea Water) på 1100 kW som nå er installert om bord i «Njord Pioner» ved det spanske verftet Balenciaga.

Fartøyet er en velut­styrt fullverdig brønnbåt og bløggebåt. Den ble sjøsatt i Spania i mai 2021, da med navnet «Aqua Caledonia».

- I mer enn 40 år har vi levert RSW-systemer til sette­fisk­anlegg, brønn­båter, landbasert industri og fiske­flåten, og er stolte av å kunne legge til nok et brønn­båt­rederi på referanse­listen, sier Johnny Valle, salgs- og markeds­di­rektør for marine og industri i PTG.

Ifølge lokal­avisa Hitra-Frøya og Intrafish har inves­te­rings­sel­skapet Frøy Kapital opprettet rederiet Njord Aquash­ipping i forbin­delse med kjøpet av brønn­båten som har fått navnet «Njord Pioner».

Båten har er laste­volum på 1500 kubikk­meter, og ble opprin­nelig kontrahert av Aquaship i Kristiansund. Hitra-Frøya og Intrafish skriver at Aquaship sa opp sin kontrakt med Balen­ciaga-verftet i Spania, og at Frøy Kapital tok over denne.

Brønn­båten er allerede ankommet Cflow i Langevåg på Sunnmøre, og skal klargjøres hos de frem til begyn­nelsen av mai. PTG er leverandør av RSW-anlegget om bord via Cflow.

Admini­stre­rende direktør i Frøy Kapital, Roger Granheim sier til Intrafish at de er en liten aktør med én båt, men de tror at brønn­båt­mar­kedet generelt er bra. Frøy Kapital er Helge Gåsø sitt investeringsselskap.

- Det er flere solide aktører også i det norske markedet, og vi er klar over at konkur­ransen er sterk. Men det vil den være uansett hva man går inn på i disse tider. Det skremmer oss ikke.

- Vi vil vurdere flere fartøy etter hvert, men vi har ingen konkret opptrap­pingsplan på det. Det er avhengig av hvilke mulig­heter som åpner seg, sier Granheim til Intrafish.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.