Nyheter

Rekruttert av bedriftens presen­tasjon på skolen

Vinjar-Eliassen-2-Edit

Vinjar Eliassen har tatt fagprøven som kulde­montør ved PTG i Narvik. I denne artik­kelen er han inter­vjuet i fagbladet «Kulde og varmepumper».

- Jeg skulle egentlig bli elektriker, hadde jeg tenkt. Så jeg søkte meg inn på elektro da det var tid for å starte på videre­gående skole. Men så kom det en kar fra PTG på skolen og snakket om hvordan det er å være kulde­montør, og det hørtes jo skikkelig spennende ut. Dermed ble det til at jeg søkte meg inn på det faget i stedet.

Artik­kelen er opprin­nelig skrevet for fagbladet «Kulde og varme­pumper» av redaktør av Jørn Wad.

Det har han aldri angret på, Vinjar Eliassen fra PTG i Narvik. I skrivende stund holder han nemlig på med å ta fagprøven som kulde­montør, og han har hvilepuls, høres det ut som når man snakker med ham: Han har nemlig fått solid opplæring fra første dag som lærling, og er blitt godt ivaretatt hele veien. Så når fagprøven nå skal passeres, blir det nærmest bare å gjøre det han «styrer med til daglig», som han selv ville ha uttrykt det.

Anbefales
- Ville du ha anbefalt dette til en av kompisene dine, om du ble spurt?

- Ja, kommer det uten den minste skygge av tvil. Og han utdyper: Det er et veldig bra yrke, tror jeg. Spesielt om du kan komme til en mindre avdeling, slik som oss her i Narvik. For her får man prøve seg på alt mulig, både forskjellige service­opp­gaver og bygging av anlegg. Da utvikler du deg hele tiden, og det blir ikke kjedelig.

- Når fikk du lærling­kon­trakt?
-Få se, det var vel mot slutten av 2. klasse på videre­gående, sier 20-åringen etter­tenksomt. Han var etter eget utsagn heldig, for han fikk en opplæ­rings­kon­trakt med PTG.

- Var det førstevalget?

- Ja, det var det. Grunnen er enkel: Det så ut til å være det største og beste firmaet, så der hadde jeg virkelig lyst til å jobbe. Og det har vist seg at det stemte, for som jeg sa før her, så har jeg kjent meg skikkelig ivaretatt hele tiden. Og det er viktig når man kommer hit jeg er nå, og skal ta fagprøven. At man kjenner seg sikker på det man skal gjøre.

Fremtiden
- Hva skal du gjøre når du har bestått fagprøven – for det gjør du vel?

- Ja, det gjør jeg, kommer det fjell­støtt. Og han har også planene klare for hva han skal gjøre etter at prøven er overstått: Han skal fortsette å jobbe hos PTG, for det har han nemlig fått mulig­heten til. Og det var ikke mye tvil om at han hadde lyst til det, kan han betro oss.

- Du har ikke planer om å gå lenger innenfor utdanningsområdet?

- I alle fall ikke foreløpig. Jeg er fornøyd med å ha kommet fram til å kunne ta et fagbrev, så nå tar jeg sikte på å jobbe noen år, så får vi se. Foreløpig har jeg faktisk ikke tenkt noe særlig lenger enn til fagprøven. Men jeg vet jo at selskapet har mange mulig­heter dersom man selv vil, så vi får se, sier han.

- Hva er det absolutt beste ved jobben, synes du?

Det ble en liten nøtt. Han må tygge litt på det før svaret kommer – litt nølende:
- Jeg vet ikke, egentlig. Det er mye trivelig å styre med. Men det er vel dette at det er så variert arbeid hele tiden, tror jeg. Sånn sett er vi jo heldige her i Narvik, hvor det er en liten avdeling. Da må man jo bare trå til der det trengs, og det betyr at oppgavene varierer hele tiden. Det passer meg veldig bra, så det er nok det jeg setter mest pris på. Dette er et yrke jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ha det bra i, og som jeg altså tar sikte på å drive med så langt fram jeg kan se nå, i alle fall. Så til dem som lurer på hva de skal bli, og leser dette, kan jeg absolutt anbefale å bli kulde­montør, jenter som gutter, slår han fast.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.