Nyheter

Alle energi­res­surser skal utnyttes

arctic-filet-kuldeteknisk-per-sandberg-4

Arctic Filet sitt innfry­sings­anlegg i Torsken på Senja åpnet i 2016 etter at selskapet hadde bygd ut filet­fab­rikken og investert i nytt produk­sjons­utstyr med Super­Freeze CO2-kulde­anlegg fra PTG.

Fryse­an­legget har en innfrys­nings­ka­pa­sitet på 50 tonn lakse­filet per døgn fordelt på to fryse­tuneller, og et fryse­lager på om lag 500 kvadrat­meter. Også selve tunnel­de­signet er innovativt og inspirert av klippfisktørkeri.

Med dette kulde­an­legget har PTG lagt vekt på å utnytte alle energi­res­surser. I tillegg til hurtig innfrysing av lakse­filet gjenvinner systemet all overskudds­energi til oppvarming av varmtvann (tappevann), oppvarming av bygg, samt tining av alle laste­ramper foran bygget.

Fryseri­an­legget til Arctic Filet er utstyrt med en teknologi som gjør det mulig å oppnå 50 minus­grader. Arctic Filet fastslår at anlegget tar vare på kvali­teten på produktene på en enestående måte.

De forteller at de får svært gode tilbake­mel­dinger fra kundene, blant annet fra to ameri­kanske restau­rant­kjeder som har byttet fra fersk til frossen laks fordi de mener den frosne fisken fra fryseriet til Arctic Filet holder bedre kvalitet enn fersk fisk.

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig opplevelse av vår hjemmeside. Ved å lukke denne meldingen godtar du vår bruk av cookies. Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer og behandler personopplysninger som vi samler inn, se vår personvernerklæring.